UVV Nijkerk wint de Vernieuwingsprijs

Vrijwilligersprijs voor nieuw initiatief
Het bestuur van de Stichting Charlotte s’Jacob Fonds maakte op 15 november de winnaar bekend van de prijsvraag die is uitgeschreven onder de afdelingen van de Unie Van Vrijwilligers (UVV) Nederland. De afdeling die met het beste vernieuwende plan komt wint de prijs van 2000 euro als extra stimulans om het plan te realiseren. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering van UVV Nederland in Amersfoort op 15 november 2016.

Nieuw initiatief om sociaal isolement te doorbreken
De prijs van 2016 gaat naar de afdeling Nijkerk, die samen met de plaatselijke bibliotheek in september van dit jaar een nieuw project is gestart. Inwoners die om wat voor reden ook niet in staat zijn om zelfstandig naar het gebouw van de bibliotheek te komen, worden elke eerste en derde woensdagochtend kosteloos heen en weer gebracht door de vervoersdienst van de UVV. Doelstelling is om inwoners die dreigen te vereenzamen of in een sociaal isolement terecht kunnen komen, een nieuwe ontmoetingsplek te bieden en ze daarmee te laten blijven participeren in de samenleving. Het lidmaatschap van de bibliotheek is daarvoor geen vereiste. Met het nieuwe project bouwt UVV Nijkerk voort op het bestaande project Boek aan huis, maar voegt er vervoer en een sociale component aan toe.

Maatschappelijk belang en voorbeeldwerking
Het bestuur prijst het maatschappelijke belang en het vernieuwende karakter van het project. De prijs is een stimulans om verder te gaan op de weg van lokale samenwerking en heeft in die zin ook een voorbeeldwerking voor andere UVV-afdelingen.

Bert de Graaf, voorzitter van UVV Nijkerk en oud wethouder van de gemeente Nijkerk nam de cheque van 2000 euro in ontvangst.

 

foto-nijkerk-vernieuwingsprijs

1 reactie

 1. André Cornelis Branderhorst-Molenaar op oktober 25, 2017 om 9:46 am

  gefeliciteerd..
  Mijn eerste gedachte bij een goed idee is dat het UVV bereikbaar is voor mensen zonder computer of die geen 06 nummers mogen bellen.
  Het Uvv Breukelen heeft dringen geld nodig om het UVV koor te laten voortbestaan.
  Onze 9 betalende leden zijn ipv 40 50 %uro gaan betalen.
  Daar de dirigente 600 per jaar kost kost dit onze afdeling 150 %uro op jaar bassis.
  Wij willen graag in aanmerking komen voor een prijs.
  Het maakt niet uit welke.
  Mijn voorstel is ons koor te laten zingen bij een van de volgende bijeenkomsten van het UVV.
  Daar onze doelhroep niet met computers werkt doen we niet regelmatig een beroep op prijsvragen maar een rommelmarkt door en voor het UVV Breukelen (een voorstel van de helaas te vroeg overleden mevrouw London zou met uw prijs ook opgeluisterd kunnen worden daar de huur van onze ruimte dan verdubbeld word.
  Ik ben zelf ook niet zo van computers maar bij gebrek aan zoekmogelijkheden inzake telefoonnummers zal ik het zeer op prijs stellen als u de heer Tom de Graaf verzoekt mij terug te bellen vriendelijk 0294-234019
  of 06 26719033